Så mycket sjunker Norwegians passagerartrafik

Norwegians flygtrafik under mars månad blev, som väntat, mycket påverkad av coronapandemin vilket gav en "dramatisk nedgång" i trafiktalen.
Ett av Norwegians Boeing 737-800 flygplan framför ett av bolagets Boeing 787-8 flygplan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Norwegian har successivt justerat sitt flygschema under mars. Kapaciteten blev 40 procent lägre än planerat medan de flygningar som gjordes hade en kabinfaktor på 72 procent, ned nära 14 procentenheter jämfört med motsvarande månad i fjol.

Totala kapacitet, mätt som ASK, minskade med 53 procent i mars och total passagerartrafik mätt som RPK minskade med 60 procent. Antalet passagerare i mars uppgick till cirka 1,15 miljoner, ned 61 procent från i fjol.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här