Sanofi köper upp partnern Translate Bio för 3,2 miljarder dollar

Franska läkemedelsjätten Sanofi förvärvar amerikanska bioteknikbolaget Translate Bio.
Sanofi köper upp partnern Translate Bio för 3,2 miljarder dollar - sanofi-700_binary_6981251.jpg
Franska läkemedelsjätten Sanofi förvärvar amerikanska bioteknikbolaget Translate Bio för 38 dollar per aktie i kontanter. Det värderar Translate Bio till 3,2 miljarder dollar och motsvarar en premie om 56 % mot den volymvägda snittkursen de senaste 60 dagarna, enligt ett pressmeddelande.

Translate Bio är aktivt inom messenger RNA, mRNA, och har samarbetat med Sanofi sedan 2018. Förra året hjälptes Sanofi och Translate Bio åt att utveckla ett mRNA-baserat covid-vaccin och resultat från en klinisk fas I/II väntas under tredje kvartalet.

De två företagen tittar också på mRNA-vacciner för flera infektionssjukdomar och i juni startades en fas I-studie som ska utvärdera ett vaccin mot säsongsinfluensan.

Styrelserna i de båda bolagen ställer sig enhälligt bakom affären som förväntas vara slutförd under tredje kvartalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.