SAS piloter röstar för nytt kollektivavtal

Flygbolaget SAS piloter har röstat för det nya kollektivavtalet. Det framgår av ett pressmeddelande från Svensk Pilotförening.
SAS piloter röstar för nytt kollektivavtal - sas-affarsvarlden-700_binary_6876109.png
”Svensk Pilotförening (SPF) har avslutat medlemsomröstning om nytt kollektivavtal. Medlemmarna har röstat ja till avtalet och SAS lokala sektion inom SPF tar nu avtalet vidare för godkännande hos SPF föreningsstyrelse”.

Det nya avtalet omfattar alla piloter på SAS, även de inom dotterbolagen SAS Connect och SAS Link. Genom att rösta igenom avtalet har piloterna gått med på lönesänkningar och arbetsveckor upp emot 60 timmar.

Enligt SPF har många medlemmar röstat ja i solidaritet med de yngre samt tagit ansvar för SAS svåra situation. Det nya avtalet träder i kraft den 1 oktober och gäller i fem år.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets