SCA återkallar utdelningsförslaget

Skogskoncernen SCA:s styrelse har beslutat att återkalla sitt utdelningsförslag inför årsstämman som en försiktighetsåtgärd och för att bättre kunna överblicka coronapandemins konsekvenser.

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsens tidigare bedömning av den föreslagna nivån på utdelning till aktieägarna kvarstår dock, och styrelsen avser i stället kalla till en extra bolagsstämma senare i år för beslut i frågan om utdelning.

“SCA:s finansiella ställning är stark, såväl avseende kapital som likviditet. Styrelsen gör bedömningen att den tidigare föreslagna nivån på utdelning inte skulle äventyra SCA:s verksamhet och utveckling. För att bättre kunna överblicka coronapandemins konsekvenser på efterfrågan, leveranser och resultat så återkallar styrelsen sitt förslag om utdelning på årsstämman. Styrelsen avser i stället att kalla till en extra bolagstämma senare i år för att ta ställning i frågan”, skriver SCA.

Årsstämman äger rum i Sundsvall tisdagen den 31 mars, i linje med tidigare plan.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.