Selin: Collector kommer aldrig mer ta in pengar

Collectors storägare och tillträdande styrelseordförande Erik Selin menar att den emission om 1 miljard kronor som bolaget aviserade på tisdagen blir den sista.

Det skriver Realtid.

“Vi kommer aldrig mer att ta in pengar. Nu måste det bevisa och förändra sig. Därför tar vi in så mycket pengar vilket gör att balansräkningen blir mycket starkare”, säger Erik Selin till nättidningen.

Erik Selin tar över klubban i CollectorNischbanken Collector, som på tisdagsmorgonen aviserat en stor reservering, emission och en renodling av verksamheten, kommer att byta ordförande. Lena Apler har avböjt omval och Erik Selin föreslås ta över ordförandeklubban. 

Anledningen till emissionsbeloppet är att Collector vill ha 15 procent i minimum för kapitaltäckningen. Nu hamnar det på 15,7-15,8, vilket innebär önskvärd marginal, skriver Realtid.

Collector tar kreditförluster på 800 miljoner kronorCollector har beslutat att göra en extra kreditförlustreservering om 800 miljoner kronor i samband med bokslutet för det fjärde kvartalet 2019. 

“Om man bara ska växa hela tiden så går pengarna åt, men nu blir det en annan inriktning på avkastning och kapitalallokering. Det är egentligen lägre risk och mer avkastning”, säger Erik Selin.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här