Sjunkande resultat för Bulten

Bultens omsättning och resultet minskar för kvartalet.

Bulten, som är underleverantör till fordonsindustrin, hade en nettoomsättning på 718 miljoner kronor under det tredje kvartalet (722)

Rörelseresultatet uppgick till -8 miljoner kronor (38), vilket motsvarar en rörelsemarginal på -1,0 procent (5,2).

Justerat rörelseresultat för omlokaliseringskostnader i Kina samt omstrukturering i Tyskland uppgick till 19 miljoner kronor (38), vilket motsvarar en justerad rörelsemarginal på 2,8 procent (5,2).

Orderingången uppgick till 776 miljoner kronor (723).

Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till 114 miljoner kronor (-15).

Nedgången på fordonsmarknaderna har fortsatt under det tredje kvartalet och den svagare efterfrågan har satt avtryck i Bultens volymer.

“Upprampningen av de nya kontrakten sker långsammare än vad som tidigare aviserats, men förväntas successivt att delvis kompensera för den allmänna marknadsnedgången under kommande kvartal”, skriver vd Anders Nyström i rapportens vd-ord.

Underabsorptionen har påverkat resultatet negativt med cirka 18 miljoner kronor under kvartalet. Kundernas volymneddragningar med kort varsel har i viss mån motverkat effekterna av initierade åtgärder för lagerreduktion, uppger bolaget vidare.

Det justerat rörelseresultat uppgick till 19 miljoner kronor (38), vilket motsvarar en justerad rörelsemarginal på 2,8 procent (5,2). Inklusive kostnader för omlokaliseringskostnader i Kina samt omstrukturering i Tyskland blev rörelseresultat -8 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience