Släpp taget om förvärvsraketen

ANALYS Efter raketstart på börsåret 2019 är det åter säljläge i teknikhandelsettan.

SÄLJ Även om börsens största teknikhandelsförvärvare Indutrade är mycket välskött och riskspritt på över 200 bolag går det inte att trolla bort exponeringen mot industrikonjunktur.

Affärsvärldens senaste säljråd kring kräftorna i nr 34/2018 med den snäva riktkursen 202 kronor gick precis i mål under mellandagarnas börsdipp, när aktien snuddade vid 201 kronor som lägst. I det cykliska återhämtningsrallyt som följt har Indutrade hittills 2019 raketrusat hela 37 procent till 282 kronor.

Från senast 2020–2021 skissar Affärsvärlden på nedåtdipp och ev/ebit-värderingen kan då förbli fastklistrad kring 20-nivån, ej inräknat framtida förvärv. Det ger alltför höga förväntningar på multipel-arbitraget från framtida förvärv. Sälj dyrt igen och köp eventuellt tillbaka Indutrade under riktkursen 200 kronor.

Detta är en sammanfattning av ett aktieråd från kommande nummer av Affärsvärlden som nu förpublicerats på Affärsvärlden Analys+.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här