Spännande resa i doldisaktie

Röntgenleverantören Detection Technology är en höglönsam tillväxtsaga. Att sagan finns förpackad i en doldisaktie med attraktiv prislapp på finländska First North gör inte saken sämre.

KÖP För den tekniskt oinvigde handlar röntgen om en elektromagnetisk strålning med kort våglängd. Denna strålning kan med lätthet tränga igenom en hel del objekt, däribland mänskliga kroppar, vilket den snäppet mer långvågiga uv-strålningen inte kan. Röntgen är samtidigt inte i närheten av lika skadligt som den än mer kortvågiga gammastrålningen. När röntgenstrålningen, skapad via högspänning i ett vakuumrör, fångas upp på andra sidan objektet, via en så kallad detektor, blir den en avbildningsteknik av objektets innanmäte.

Denna grundteknik har dokumenterats vetenskapligt och funnits i medicinens tjänst sedan förrförra sekelskiftet. Det innebär inte att utvecklingen av tillämpningar har avstannat, snarare tvärtom. Ett nischat bolag i framkant är Helsingforsnoterade Detection Technology, en teknikleverantör grundad 1991 som är helt fokuserad mot röntgen, i huvudsak detektormoduler.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco