Spanska Agile Content lägger bud på Edgeware

Spanska teknologileverantören Agile Content lägger fram ett rekommenderat kontantbud till aktieägarna i Edgeware värt 9,70 kronor per aktie. Det innebär en premie om 34,7% mot gårdagens stängningskurs.
Spanska Agile Content lägger bud på Edgeware - edgewere
.
Agile Content och Edgeware bedriver verksamhet inom samma verksamhetsområde, digital video med fokus på konvertering inom telekommunikationsindustrin.

”Jag tror verkligen på den strategiska logiken i att kombinera Edgewares och Agile Contents verksamheter. Denna affär bygger uteslutande på att kombinera kunnande, personal och produkter för lyckas ännu bättre tillsammans i den intressanta men konkurrensutsatta marknad som vi verkar i. Jag och mitt team ser verkligen framemot att bidra till att bygga och utveckla det nya gemensamma bolaget”, säger Edgewares VD Karl Thedéen.

Styrelsen i Edgeware rekommenderar enhälligt aktieägarna att acceptera erbjudandet, framgår det av ett pressmeddelande. Ägare till 48,3% av utestående aktier och röster har åtagit sig att acceptera budet.

Acceptperioden beräknas starta omkring den 2 november och avslutas 23 november.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.