Spotify höjer priserna i Frankrike – fransmän får högsta abonnemangspriset i EU

Musikströmningstjänsten Spotify höjer priserna i Frankrike efter att en ny skatt införts som kommer innebära högre kostnader för streamingjätten.
Spotify höjer priserna i Frankrike – fransmän får högsta abonnemangspriset i EU - SPOTIFY
Spotifys kontor i Stockholm. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

”Medan Spotify arbetade mycket hårt för att uppmuntra regeringen att undvika att lägga till denna skatt, beslutade de tyvärr att gå vidare”, skriver bolaget.

Spotify skriver att franska abonnemangsinnehavare kommer att få se prisökningar på grund av skatten.

”Franska användare kommer nu att betala de högsta abonnemangsavgifterna i hela Europeiska unionen”, heter det i pressmeddelandet.

Bolaget skriver att den nya skatten skulle innebära att Spotify behöver ge två tredjedelar av varje euro som genereras till rättighetsinnehavare och den franska regeringen och att det inte är en rimlig summa för att bedriva en hållbar verksamhet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets