Stigande sysselsättning inom EMU

Sysselsättningen inom EMU var upp med 0,3 procent under det andra kvartalet 2015 jämfört med närmast föregående kvartal, enligt statistik från Eurostat.

Vid en jämförelse med samma kvartal året innan steg sysselsättningen med 0,8 procent. Under det första kvartalet steg sysselsättningen med oreviderade +0,8 procent i årstakt.

Sysselsättningen inom EU var upp med 0,2 procent under det andra kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal förra året steg sysselsättningen med 0,9 procent.

Under det första kvartalet var sysselsättningsutvecklingen reviderade +1,0 procent i årstakt (preliminärt +1,1 procent).

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.