Storbanken: Köp aktier om börsen dyker på grund av en räntechock

Goldman Sachs råder investerare att köpa aktier vid en eventuell nedgång på marknaden, till exempel på grund av en räntechock, mot en makroekonomisk bakgrund av god tillväxt och fortsatt normaliserad inflation.
Goldman Sachs
Foto: Richard Drew/TT

Det skriver bankens strateger i en analys enligt Bloomberg News.

Bankens strategiteam, ledda av Christian MuellerGlissmann, har övervikt på aktier men det är en begränsad uppsida till deras mål på kort sikt.

Goldman Sachs tror att S&P 500-indexet kommer att stå i 5 200 vid årets slut, vilket kan jämföras med nivån på 5149,42 vid måndagens stängning. Samtidigt väntas det europeiska indexet Stoxx 600 noteras i 510 punkter vid årets slut vilket kan jämföras med nuvarande 503,95

Vidare ser investmentbanken de så kallade Granolas-bolagen som mer defensiva än Magnificent Seven-bolagen i USA. Granolas består av större europeiska bolag som GSK, Roche och ASML.

Läs mer:

Professorn varnar: Satsa inte bara på Stockholmsbörsen

Aktiechef: ”Ta hem vinst och köp rekylen – för den kommer”

Swedbank satsar på svenska aktier: ”Tjuren är redo för grönbete”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco