Storbritannien förbjuder vape för engångsbruk

Storbritannien kommer att förbjuda vape-cigaretter för engångsbruk. Det meddelar regeringen enligt CNBC.
Storbritannien förbjuder vape för engångsbruk - Vaping Boom vape rökning
AP Photo / Steven Senne

Beslutet kommer efter att man sett en alarmerande ökning av unga som använder sig av produkttypen. Storbritannien kommer även att införa nya restriktioner på hur vape-cigaretter får förpackas och visas upp, liksom vilka smaker de får ha.

”De långsiktiga effekterna av vaping är okända och nikotinet i dem kan vara mycket beroendeframkallande, så även om vaping kan vara ett användbart verktyg för att hjälpa rökare att sluta, är marknadsföring av vapes till barn oacceptabelt”, säger premiärminister Rishi Sunak.

Enligt regeringens beräkningar använder 9% av de mellan 11 och 15 år produkten. Antalet barn som använder sig av vape har enligt myndigheten tredubblats under de senaste tre åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder