SvD: Två köpvärda aktier

Såväl en nischbank som en vårdoperatör får köprekommendationer av SvD:s analystjänst.
SvD: Två köpvärda aktier - resurs-bank-700-170207_binary_6823187.png

Nordic Capital, som satte Resurs på börsen, har till sist sålt samtliga aktier i bolaget. Kanske blir nischbanken en bättre aktie nu när ”överhänget” är borta. Det skriver SvD Börsplus och ger Resurs en köprekommendation.

”Vi står och väger lite mellan ett köpråd och en neutral slutsats /../ Givet att Norgemarknaden nu skapar ny osäkerhet bör man kanske inte räkna med något uppsving i närtid heller. Å andra sidan är det skönt att Nordic Capital nu sålt sina sista aktier i bolaget. Och storägaren (familjen Bengtsson) fortsätter köpa mer om än för ganska små belopp i sammanhanget”, skriver Börsplus och fortsätter:

”Även i ett pessimistiskt scenario där vi räknar med sämre tillväxt, betydligt lägre marginaler och ännu lägre värdering är nedsidan inte särskilt stor. Å andra sidan finns chansen att sentimentet kring bankaktier vänder till det bättre och då är uppsidan stor. Det kanske inte händer i närtid men direktavkastningen kring 7 procent gör ändå väntan värd”.

Börsplus tror även att det finns mer uppsida i vårdoperatören GHP:s aktie efter att kursen gått upp med 7 procent på måndagen efter ett avtal.

”Det nya kontraktet i Kuwait är intressant. Inte minst ur ett lönsamhetsperspektiv. Vi tror att det kan finnas ytterligare potential för fler kontrakt framöver även om det inte är något som ligger i våra prognoser. Även hemmamarknaden i Norden går bra. Efterfrågan på GHP:s tjänster är stor”, skriver Börsplus och rekommenderar köp av aktien.

Enligt analysen skulle en multipel på 14 gånger rörelseresultatet ge en uppsida i kursen på cirka 40 procent. Köprådet riktar sig bara mot den riskvillige, betonar Börsplus.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets