Svenska bitcoin-bolaget KNC Miner stäms på miljoner

Bitcoinbolaget KNC Miner inleder idag en rättegångsprocess i Stockholms tingsrätt där bolaget krävs på skadestånd på 3,8 miljoner kronor för anklagelser om svek, brutna löften och försenade leveranser. Det skriver Di Digital.

Bakom stämningen ligger den 38-årige Gustavo Fernandez från Miami-förorten Doral. Fernandez driver ett importföretag och anklagar KNC Miner för senare leverans än utlovat av 66 specialdesignade maskiner av märket Titan. Han anklagar också bolaget, som ligger bakom maskinerna, för dess vägran att häva köpet, vilket är i strid med konsumentlagen.

Fernandez uppges inte vara enda person som väljer att ta KNC Miner till domstolen, utan totalt väntar ett hundratal personer till med egna skadeståndskrav.

– Av de fall jag känner till så landar vi på anspråk om ungefär 100 miljoner kronor, säger advokat Magnus Gaar, som företräder Gustavo Fernandez i rätten.

KNC Miners vd och medgrundare Sam Cole säger i ett uttalande att han inte kan kommentera fallet i sak men tillägger att bolaget kommer att försvara sig.

– Jag är övertygad om att anklagelserna kommer visa sig grundlösa, säger Sam Cole.

KNC Miner omsatte mer än 600 miljoner kronor år 2014 och har en gedigen ägarlista bestående av bland annat Creandum, Accel och GP Bullhound.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.