Svenskar shoppade för 13,5 miljarder under Black Week

Postnord rapporterar att svenskarna shoppade för totalt 13,5 miljarder kronor under årets upplaga av Black Week, och att 72% av köpen genomfördes digitalt. Det framgår av en undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Postnord.
Svenskar shoppade för 13,5 miljarder under Black Week - black-week-handel-900
Black Friday Week skylt i butik i köpcentrum. Foto Janerik Henriksson / TT
96% av den svenska befolkningen uppmärksammade att det var Black Friday och ungefär varannan svensk handlade varor under shoppingdagen.

”Den ökade smittspridningen och de senaste restriktionerna från myndigheterna har givetvis resulterat i att en stor del av konsumtionen under Black Week förflyttats till nätet. I genomsnitt uppger konsumenterna att de gjort 72%av sina inköp online, vilket innebär e-handelsköp för omkring 10 miljarder kronor”, säger detaljhandelsanalytiker Carl-Fredrik Teder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco