Tele2 ändrar koncernledningen

Tele2 har beslutat att ändra koncernledningen och justera bolagets rapporteringsstruktur.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Från och med i dag, tisdag, har Tele2 en koncernledning (Group Leadership Team) som kompletteras av en bredare ledningsgrupp (Business Leadership Team) som genomför Tele2:s strategi.

“Som en följd av Tele2:s internationella konsolidering och sammanslagningen med Com Hem har Tele2 ett dedikerat fokus på Sverige och Baltikum. Koncernens nya modell för bolagsstyrning reflekterar detta och sätter ytterligare fokus på snabbhet, enkelhet och ansvarstagande genom en platt organisationsstruktur”, skriver Tele2.

I Tele2:s formella koncernledning ingår vd Anders Nilsson, finanschef Mikael Larsson, personalchef Karin Svensson, chefen för operations Kim Hagberg, kommersiella chefen Samuel Skott samt Stefan Backman som är chef för Group General Counsel and Director Wholesale Business.

För att reflektera den nya organisationsstrukturen kommer Tele2, från och med delårsrapporten för det fjärde kvartalet 2019, justera bolagets rapporteringsstruktur genom att kombinera konsument- och företagssegmenten i Sverige och IoT-segmentet till ett segment.

Förändringen görs retroaktivt genom justering av historiska tal för jämförbarhet och följer den nya strukturen för intern finansiell rapportering, uppger bolaget.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här