Tele2 lyfter på oväntad extrautdelning

Extrautdelningen som Tele2 föreslår till följd av avyttringen av den norska verksamheten till Telia Sonera blir högre än väntat. Aktien lyfter på beskedet.

Tele2 föreslog i morse en extrautdelning på 4,5 miljarder kronor till följd av avyttringen av den norska verksamheten till Telia Sonera.

Det motsvarar cirka 10,50 kronor per aktie räknat på 445 miljoner utestående aktier enligt senaste bokslutsrapporten.

Väntat var 6,75 kronor per aktie enligt en enkät SIX nyligen sammanställde av fyra teleoperatörers estimat. Tele2:s B-aktie stiger 4,50 kronor eller motsvarande 4,9 procent. Förväntansbilden var dock blandad i marknaden.

SIX konsensus bestod av fyra operatörs estimat insamlade i tisdags.

En analytiker räknade inte med någon extrautdelning, en trodde på sju kronor per aktie och två analytiker på tio kronor per aktie.

”Jag tycker det kom oväntat ändå. Jag lyssnade ju på bolaget när de sade att de inte ska göra någon extrautdelning”, uppger en telekomanalytiker för SIX på torsdagen.

Tele2:s vd Mats Granryd konstaterade dock för SIX den 30 januari i samband med bokslutsrapporten att bolaget får en stark balansräkning då avyttringen av den norska verksamheten till Teliasonera slutförs i det första kvartalet.

”Den blir väldigt stark då”, sade Tele2:s vd Mats Granryd till SIX i fredags förra veckan.

Kan det bli aktuellt att ni aviserar en extrautdelning då eller meddelar till exempel återköp av egna aktier?

”Det får vi titta på då. Det finns en tre, fyra alternativ för oss”, sade Mats Granryd till SIX.

Han hintade om en möjlig extrautdelning, återköp och/eller förvärv.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.