Telia i nytt tv-bråk

Telia är inblandat i ett nytt tv-bråk. Bolaget har inte kommit överens med Discovery som bland annat står bakom Kanal 5 i Sverige.

“Vi har nyligen nått överenskommelser med flera stora tv-distributörer som Telenor och Viasat och hade så klart hoppats att även kunna komma överens med Telia. Men de kräver att få betala mindre för vårt innehåll än resten av marknaden och det är något vi inte kan gå med på”, säger Daniel Lagerqvist, kommunikationsdirektör för Discovery, i ett pressmeddelande från Discovery.

Discovery säger sig vara öppet för fortsatta förhandlingar.

Kanalerna som försvinner från Telia från och med i dag den 3 mars är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Investigation Discovery, Animal Planet, TLC och Discovery Science. Discovery äger sändningsrättigheterna till Allsvenskan från och med i år.

Tidigare i vintras bråkade Telia med Tele2 och Comhem. Den gången handlade det främst om distributionen av TV4 som Telia numera kontrollerar.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här