Tokyobörsen backade

De asiatiska börserna rörde sig åt skilda håll på torsdagen. Bortsett från börsen i Taiwan som steg 1,1 procent var rörelserna ganska beskedliga.

På Tokyobörsen backade Nikkei 225 med 0,3 procent till 16.556 och det bredare Topix var ned 0,2 procent till 1.304.

Mycket fokus har under veckan riktats mot Fed-chefen Janet Yellens tal som hon kommer att hålla i Jackson Hole på fredag. Centralbanks- och finansministermötet inleds dock redan i dag.

“Jag tror att folk läser in alldeles för mycket i Jackson Hole”, sade Kay Van-Petersen, asiatisk makrostrateg vid Saxo Capital Markets.

“Det är brist på riktning generellt i marknaden och jag tror att folk nästan skapar scenarion eftersom de vill ha riktning. Från vårt perspektiv är det helt enkelt ingen mening för Yellen att ta ställning. Jag tror hon kommer hålla möjligheterna öppna”.

I Hong Kong pressades rapporterande oljebolag. Cnooc sjönk 0,6 procent efter ett resultat som var en besvikelse. Petrochinas nettoresultat dök ned 98 procent till motsvarande 80 miljoner dollar för de första halvåret. Aktien straffades med en nedgång på 1,1 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här