Triss i köpvärda aktier

Ett verkstadsbolag, ett konfektyrbolag och ett probiotikabolag får köpråd i senaste numret av Affärsvärlden.

Köp AQ Group, Probi och Cloetta. Vänta med Loomis. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

På en orolig börs kan konjunkturstabila Cloetta vara ett alternativ, resonerar Affärsvärlden. Bolaget verkar på rätt väg och lyckas ledningen få ordning på marginalerna är aktien ett bra defensivt val.

Verkstadsbolaget AQ Group har blivit hårt ansatt av det pågående virusutbrottet när investerare skyr aktier som anses cykliska, men Affärsvärlden påminner att det är skillnad på cykliskt och cykliskt och menar att bolaget hör till gruppen som inte är så riskabel.

Trots osäkerheterna rörande konjunktur och börsutveckling, är bolaget intressant för långsiktiga investerare på nuvarande nivåer, men det kan bli en skakig resa på kort sikt, menar Affärsvärlden.

Probiotikabolaget Probi får ett köpråd för den riskvillige av tidningen. Detta då bolaget verkar vara på rätt väg efter ett par tuffa år.

Affärsvärlden rekommenderar däremot att vänta med kontanthanteringsbolaget Loomis, efter senaste tidens kursfall.

“Det är en konjunkturstabil affär, men också en affär i strukturell nedgång på vissa marknader som den svenska”, skriver tidningen.

Trots frågetecken kring tillväxten anser affärsvärlden att inget i värderingen eller tillväxten egentligen hindrar från ett köp, men en något större säkerhetsmarginal skulle vara önskvärd.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här