Trots Riksbankens höjning – Nordnet står fast vid bolåneräntor

Sedan Riksbankens höjning av reporäntan från -0,25 till 0 procent har åtta aktörer följt efter och höjt sina bolåneräntor. Nordnet går dock mot strömmen och väljer att inte höja sina bolåneräntor.

– Bolån är en av de bankprodukter som engagerar de svenska konsumenterna mest. När Riksbanken höjer reporäntan är det klart att det spekuleras i om den bank där man har sitt bolån ska höja räntan eller inte. Vi tycker då att det är mest transparent att gå ut med beskedet att vi nu inte kommer att ändra våra priser, säger Nordnets Sverigechef Martin Ringberg i ett pressmeddelande.

Senast Nordnet justerade räntan var den 30 september då tremånadersräntan sänktes med 0,10 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här