Truecaller ser inte potentiell tjänst från indiska myndigheter som konkurrent

Efter en artikel publicerad av indiska medier har Truecaller-chefen, Alan Mamedi, kommenterat frågan och har uppfattningen att det inte finns någon konkurrens mellan indiska myndigheter och nummerpresentationstjänsten som Truecaller erbjuder. Det framgår av ett pressmeddelande.
Alan Mamedi, VD för Truecaller.
Alan Mamedi är VD förTruecaller. Foto: Pressbild.
”Baserat på den information som finns tillgänglig för närvarande ser vi inte att detta skulle vara en konkurrerande tjänst jämförbar med hela det utbud av tjänster och funktioner som Truecaller erbjuder till våra mer än 3,10 miljoner aktiva användare varje månad. Med vår teknik och vårt data löser Truecaller många fler behov än en grundläggande nummeridentifikationstjänst”, säger VD Alan Mamedi.

Truecallers aktie föll kraftigt på måndagen efter ett besked att regeringen i Indien planerar att utveckla ett konkurrerande system. Aktien gick ned 30% som mest under måndagen men slutade dagen på -14,6%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets