Trustlys VD ser potentiell dubbelnotering i USA efter Stockholm

Betalteknikbolaget Trustly har på måndagen aviserat planer på en notering på Stockholmsbörsen under andra kvartalet. VD Oscar Berglund uppger i samband med detta att bolaget mycket väl även kan särnoteras i USA.
Wall Street
Foto: Kevin Hagen/TT
Skälet till detta är att den amerikanska marknaden håller på att övergå till att bli Trustlys största marknad. Därför kan det bli aktuellt med att komma närmare investerarbasen där verksamheten går starkt, uppgav Berglund till Bloomberg TV.

Han tillade dock att det är i Europa som investerarbasen finns för närvarande och att en Stockholmsnotering därför är mest rimlig.

Trustly planerar att ta in 8 miljarder kronor under processen. Värderingen är okänd men enligt Di indikeras en värdering på runt 80 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.