Tungt för banksektorn på Asienbörserna

Asienbörserna noterar en blandad utveckling på torsdagsmorgonen svensk tid. Indexen uppvisar övervägande mindre förändringar. Tokyobörsen tappar mark med press från amerikansk och kinesisk data. Handelskonflikten mellan USA och Kina är fortsatt ett orosmoment för investerarna.

Det regionala indexet MSCI Asia Apex 50 var strax efter klockan 8 ned 0,5 procent. I Hongkong var Hang Seng-indexet upp 0,2 procent och Nikkei 225 var ned 0,7 procent i Tokyo.

De amerikanska detaljhandelssiffrorna visade på onsdagen oväntat en nedgång för april.

“De flesta investerarna förväntade sig att den amerikanska ekonomin skulle vara stark så det överraskade marknaden, speciellt efter den svaga kinesiska statistiken”, sade Hiroyuki Ueno, senior strateg vid Sumitomi Mitsui Trust Asset Management till Business Times.

President Donald Trump har svartlistat Huawei vid export från amerikanska bolag. Vid försäljning till det kinesiska bolaget kommer det i fortsättningen att krävas licenser. Adminstrationen i USA beslutade på onsdagen om ett förbud för Huawei att sälja teknologi på den amerikanska marknaden. Hueawei kan också hindras från att köpa halvledare från Qualcomm i USA som är en central del i produktionen.

Banksektorn hade en svag utveckling. Mitsubishi UFJ Financial Group föll 3,8 procent. Bankens resultat sjönk med nästan 12 procent under sitt räkenskapsår som avslutades den sista mars 2019.

Mizuho Financial Group sänktes 1,6 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.