Uppåt på Asienbörserna efter Mexiko-avtal

De asiatiska börserna avancerade på måndagen. Hongkongbörsen gick i täten för uppgången. Bränsle till uppgången kom från en lättnad i handelsrelationen mellan USA och Mexiko.

Vid 7.30-tiden var det regionala indexet MSCI Apex 50 upp 1,6 procent. I Tokyo stod Nikkei 225 index 1,2 procent högre medan uppgången på Hang Seng i Hongkong var 2,1 procent.

Under natten mot lördagen kom beskedet att ett avtal mellan USA och Mexiko hade ingåtts. Enligt avtalet blåser USA nu av hotet att införa importtullar på 5 procent på alla mexikanska varor, som skulle trätt i kraft på måndagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här