Uppgifter: Nokia överväger försäljningar och fusioner

Nokia utvärderar flera "strategiska alternativ" för att kunna hantera den hårda konkurrens som råder. Det rapporterar Bloomberg News, med hänvisning till källor.

Enligt uppgifter diskuterar det finländska telekombolaget med rådgivare för att överväga eventuella försäljningar av tillgångar samt potentiella fusioner.

Andra alternativ som ska vara aktuella är att skifta investeringarna och göra justeringar i balansräkningen, enligt en av källorna.

Överläggningar pågår och det är inte säkert att de kommer att leda till några transaktioner, påpekar källorna.

En möjlighet som Nokia kan överväga är att gå ihop med en konkurrent som Ericsson eller att samarbeta inom vissa affärssegment. En sådan åtgärd skulle dock möta större hinder från konkurrensmyndigheter och i form av politisk press för att behålla jobb.

Nokia har avböjt att kommentera uppgifterna. Inte heller Ericsson vill kommentera, skriver Bloomberg News.

I oktober 2019 sänkte Nokia sina prognoser för koncernens justerade rörelsemarginal och vinst per aktie för 2020 och beslutade samtidigt att pausa sin kvartalsvisa utdelning.

Nokias aktie har tappat drygt 30 procent under de senaste 12 månaderna. Det USA-noterade depåbeviset stängde 4 procent högre i New York på onsdagen, jämfört med stängningen i Stockholm.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här