USA:s militär ska vaccineras mot covid-19

En ny plan har lagts fram av Pentagon.
USA:s militär ska vaccineras mot covid-19 - covid-test-900
Foto: Fredrik Sandberg/TT
USA:s militär ska vaccineras mot covid-19 med start i september enligt en ny plan som lades fram av Pentagon under måndagen och godkändes av president Joe Biden. I meddelanden till alla militära trupper uppger ledare inom Pentagon att vaccinationsprogrammet är nödvändigt för att bibehålla militär beredskap. Det rapporterar AP.
USA:s försvarsminister Lloyd Austin uppger att målet att påbörja den obligatoriska vaccineringen kan tidigareläggas om USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet, FDA, godkänner Pfizer-vaccinet tidigare än planerat.

Utan ett formellt godkännande från FDA behöver Austin ett godkännande från Biden för att kunna göra vaccineringen obligatorisk.I ett uttalande under måndagen uppgav Biden att han till fullo stödjer Austin i hans vaccinationskrav.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.