Valutan fällde RNB

Omsättningen ökade för klädkedjan RNB men resultatet hamnade på minus.

Klädkedjan RNB, Retail and Brands, redovisar ett resultat före skatt på -8,4 miljoner kronor (-169) för perioden mars-maj 2015, i det brutna räkenskapsårets tredje kvartal.

I resultatet för tredje kvartalet i fjol ingick en nedskrivning av goodwill i Brothers & Sisters med -151 miljoner.

Rörelseresultatet exklusive goodwillnedskrivning uppgick till -3,8 miljoner (-15).

Nettoresultatet var -8 miljoner kronor (-169) eller -0,25 kronor per aktie (-4,99). Bruttovinstmarginalen var 51,1 procent (53,0).

Nettoomsättningen uppgick till 485 miljoner kronor (442). Omsättningen i jämförbara butiker ökade med 8,8 procent (+3,4). För de tre koncepten, Polarn o Pyret, Brothers och Department & Stores låg försäljningsökningen för jämförbara butiker på mellan 5 till 10 procent.

Varulagret uppgick till 368 miljoner kronor (313) den 31 maj.

RNB:s resultat pressades under bolagets tredje kvartal, perioden mars till maj 2015, av valutaeffekter. Bolaget ser negativa effekter på bruttomarginalen av förstärkningen av dollarn gentemot den svenska kronan.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Även förstärkningen av euron mot kronan påverkar RNB negativt om än i mindre grad.

Av bolagets tre koncept är den negativa effekten från valuta, främst av relationen kronan mot dollarn, mest påtaglig för Polarn o Pyret.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.