Valutaspekulanterna möblerar om på starten av 2020

Valutaspekulanter har under inledningen av 2020 trimmat ned sina långa positioner i amerikanska dollarn, enligt den senaste Commitment of Traders-rapporten från CFTC skriver ING.
Valutaspekulanterna möblerar om på starten av 2020 - dollar-affarsvarlden-700_binary_6867266.png

Istället är det med den kanadensiska dollarn som investerarna är mest långa, medan australiska dollarn är mest blankad.

Euron är oförändrad och har inte erbjudit någon större vinst på den amerikanska dollarsvagheten på grund av svaga makroutsikter för eurozonen.

Japanska yenen och schweizerfrancen har efter att ha varit översålda en längre tid kommit in på neutralt territorium på Iran-oron. Valutorna brukar ses som säkra tillgångar i orostider, därav uppsvinget.

Även brittiska pundet har återhämtat sig efter en tid av stora nettokorta positioner tack vare att brexitosäkerheten nu är borta.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.