Verizon köper AOL

Mobiloperatören Verizon har kommit överens om att förvärva mediebolaget AOL för 50 dollar per aktie, vilket motsvarar ett totalt värde på runt 4,4 miljarder dollar.

Förvärvet väntas driva på Verizons strategi inom video och att koppla samman med bolagets Internet of Things-plattformar, enligt ett pressmeddelande.

Affären innebär en premie på 23 procent jämfört med det volymviktade genomsnittspriset de senaste tre månaderna. AOL-aktien stiger med 17 procent till just 50 dollar på förhandeln medan Verizon backar 1,4 procent.

Bland AOL:s primära tillgångar finns varumärken som The Huffington Post, TechCrunch, Engadget och AOL.com. Dessutom har bolaget unikt videomaterial samt plattformar inom annonser.

AOL:s vd och ordförande Tim Armstrong kommer att fortsätta att leda verksamheten även efter transaktionen slutförts. Affären väntas slutföras under sommaren efter sedvanliga myndighetsgodkännanden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.