Hedgefondaktivist vill se samgående mellan AOL och Yahoo

Hedgefondaktivisten Starboard Value har förvärvat 2,4 procent av AOL under det tredje kvartalet. Samtidigt har de tagit en position i Yahoo och uppmanat dess vd Marissa Mayer att överväga ett samgående av de båda företagen.

Det framgår av en artikel från Wall Street Journal.

Investeraren avslöjade sin position för första gången i en registreringsansökan på fredagen. Storleken på positionen i Yahoo motsvarar 0,8 procent, eller 7,7 miljoner aktier. Den exakta storleken på Starboards innehav är dock inte fastställt då de kan kontrollera andra innehav i Yahoo, enligt personer med insyn.

På fredagen stängde AOL ned 0,7 procent vid 46,04 dollar, vilket gör Starboards andel värd omkring 88,3 miljoner dollar. Yahoo klättrade 2,5 procent och stängde på 51,75 dollar vilket värderar Starboards innehav till omkring 400 miljoner dollar.

Representanter från Yahoo och Starboard träffades i oktober för att diskutera Starboards oro över Yahoos sjunkande intäkter. Ett förslag var att finna ett skatteffektivt sätt att avyttra dess andel i Alibaba. Ett annat förslag var att Yahoos kärnverksamhet skulle gå samman med AOL:s liknande verksamhet.

Yahoo har sagt att de planerar uppdatera investerare vad de ska göra med sin andel i Alibaba när företaget presenterar sin Q4-rapport. Alibaba har dock förbjudit Yahoo från att diskutera saken under 60 dagar efter dess notering. Den perioden avslutas nästa vecka.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.