Victoria Park meddelar nya finansiella mål

Victoria Parks styrelse har, till följd av "god finansiell ställning och en stark kassagenerering", beslutat att justera fastighetsbolagets finansiella mål samt att revidera utdelningspolicyn för stamaktierna.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det övergripande målet är fortsatt att skapa en fastighetsportfölj om 1 miljon kvadratmeter. Styrelsen har också beslutat att ”öka takten” i de värdeskapande investeringarna genom lägenhetsuppgradering samt att ”inleda en process om förtätning i befintligt bestånd” genom nybyggnation.

De nya finansiella målen är följande:

* Att upprätthålla soliditet om lägst 30 procent (höjning från tidigare 25 procent).

* Att hålla en långsiktig belåningsgrad på högst 65 procent (sänkning från tidigare 70 procent).

* Att generera en långsiktig avkastning på eget kapital om minst 15 procent (upprepat mål).

När det gäller utdelningen avser styrelsen varje år föreslå en utdelning på bolagets stamaktier om 25 procent av resultatet före skatt, med undantag för värdeförändringar och med ”beaktande av Victoria Parks förvärvsmöjligheter och finansiella ställning”.

”I omkring 15 procent av lägenheterna i vårt bestånd har vi genomfört standardhöjande renoveringar. Vi kommer intensifiera detta arbete både i antal samt omfattning och investera i storleksordningen 300 miljoner kronor per år i syfte att skapa ökat fastighets- och aktieägarvärde”, kommenterar Victoria Parks vd Peter Strand.

Victoria Parks fastighetsvärde uppgår för närvarande till 6,6 miljarder kronor och den årliga intjäningsförmågan motsvarar ett driftsnetto om 318 miljoner kronor, att jämföra med ett fastighetsvärde på 3,0 miljarder för ett år sedan och ett driftsnetto om 128 miljoner kronor för helåret 2014.

Det förvaltade beståndet uppgår till 708.000 kvadratmeter varav 636.000 kvadratmeter är bostäder.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.