Vinstlyft för Amasten

Fastighetsbolaget Amastens hyresintäkter uppgick till 126 miljoner kronor i det tredje kvartalet (66).

Driftöverskottet blev 71,2 miljoner kronor (37,6) och förvaltningsresultatet uppgick till 41,8 miljoner (14,4).

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter summerade till 368 miljoner (16,1), medan de orealiserade värdeförändringarna på derivat var -2,4 miljoner kronor (0).

Efter skatt blev resultatet 333 miljoner kronor (25,1), vilket motsvarade 0:77 kronor per stamaktie (0:13).

Amastens vd Jan-Erik Höjvall ser en försämrad konjunktur framför sig där Amasten efter genomförda försäljningar blir ett renodlat bostadsbolag.

Det framgår av vd-ordet i samband med rapporten för det tredje kvartalet.

Konjunkturavmattning och globalt låga räntenivåer gör att räntorna ser ut att fortsätta på låga räntenivåer, bedömer Amastens vd.

Under det senaste året har Amasten sänkt sin räntekostnad med över 1 procentenhet och har nu en genomsnittlig ränta på 1,81 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.