Virus orsakar brist på switch-konsoller för Nintendo

Utbudet av Nintendos Switch-konsoler har börjat sina i Japan som en följd av leveransproblem som orsakat flaskhalsar i produktionen i Vietnam, enligt Bloomberg News. Från och med april väntas också leveranserna till Europa och USA sacka efter.

Uppgifterna kommer från källor med insyn i japanska Nintendos leverantörskedja, och kan utgöra ett hårt slag mot bolagets nylanseringsplaner i just april.

”Vi ser för närvarande ingen större påverkan på leveranser till USA, men kommer vidta åtgärder om så krävs. Det är möjligt att utbudet påverkas av viruset om detta blir mer utbrett och förloppet mer utdraget”, uppgav Nintendo för nyhetsbyrån.

Flera tunga tekniktillverkare i Kina har varslat om att det kommer dröja ytterligare några veckor innan viruseffekterna avtagit så pass att produktionen kan vara tillbaka i full sving och påverkan kan mätas och bedömas mer detaljerat.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.