Volkswagen mer än dubblade leveranserna av elbilar under första halvåret

Tyska fordonsjätten Volkswagen mer än dubblade de totala leveranserna av elbilar under det första halvåret, efter en ökning på 78,4 % i det andra kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande.
Volkswagen

Antalet levererade elbilar globalt uppgick till 59 948 i det andra kvartalet (33 605), motsvarande en ökning på 78,4 % mot samma period föregående år. Vidare uppgick antalet leveranser under första halvåret till 170 939 (64 462).

På varumärkesnivå sågs den största ökningen i andra kvartalet inom Volkswagens egna passagerarbilar, där antalet leveranser steg med 94,9 %.

Leveranserna av elbilar från Audi ökade med 27,3 %, medan SEAT ökade med 55,4 %, MAN ökade med 221 % från låga nivåer och Skoda minskade med 23,8 %.

Avslutningsvis ökade leveranserna av inom Porsche till 9 072 elbilar, från 1 391 under andra kvartalet förra året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco