Warren Buffett: Obligationer är rejält övervärderade

Den välkända investeraren Warren Buffet anser att de låga räntorna pressat upp priset på obligationer. Han gjorde under måndagen ett tv-framträdande i CNBC, efter helgens investerarträff för hans investmentbolag Berkshire Hathaway.

Han uppger att han ser obligationer med 20 och 30 års löptid som tillgångar som uppenbart kommer att sjunka i värde och på så sätt lämna en högre ränta. Enligt Buffett har obligationer med långa löptider befunnit sig i en positiv trend de senaste tre decennierna, skriver Business Insider.

– Om jag hade ett enkelt sätt, och utan risk, att korta en hel del 20- eller 30-åriga obligationer så skulle jag göra det, sade Buffett.

I samma tv-framträdande uppgav Buffett att aktier utgör ett attraktivt alternativ, skulle den låga räntan bestå. Skulle räntorna däremot vara högre skulle aktier ses som relativt dyra.

– Om räntenivåerna normaliseras, kommer vi senare se tillbaka och säga att aktiemarknaderna inte var så billiga.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.