William Hill klagar till Finansinspektionen över nedstängda BEB-konton

Brittiska bettingjätten William Hill är den senaste aktören i branschen att klaga till Finansinspektionen efter att storbanken SEB meddelat om uppsägning av det befintliga företagskontot. Det rapporterar branschmediet EGR Global, med en bekräftelse från William Hill.
SEB uppges ha motiverat åtgärden genom att hänvisa till allmänna tvivel inom spelsektorn, nämligen att sektorn är mer utsatt för penningtvättsaktiviteter jämfört med en konventionell verksamhet.

Enligt EGR Global har William Hill, som äger Mr Green, nekats av andra storbanker på liknande grunder.

Denna uppsägning innebär att operatören går miste om sitt bankkonto och tillgång till Bank ID och Swish. William Hill har begärt om ett föreläggande som tvingar SEB att återinsätta dessa tjänster så snart som möjligt. De menar att SEB har överträtt avtalsförpliktelserna i lagen om insättningsgaranti, och att det inte heller är förenligt med EU-lagstiftning.

I ett uttalande bekräftar William Hill att man har vidtagit samma åtgärd som ett antal andra operatörer med licens. De menar att åtgärderna som föreslås av de svenska bankerna inte bara är olagliga utan skadar integriteten hos det svenska licenssystemet för spelmarknaden.

Tidigare klagomål från tre spelbolag har avfärdats av Konkurrensverket.