Winklevoss-tvillingarna miljardärer på bitcoin

Bröderna Winklevoss gick in i bitcoin för fyra år sedan. Nu är de miljardärer på investeringen.
Winklevoss-tvillingarna miljardärer på bitcoin - winklevoss-affarsvarlden-700_binary_6887042.jpg

Winklevoss-tvillingarna, mest kända för att ha stämt Facebook-grundaren Mark Zuckerberg för att ha stulit deras teknik till sitt sociala nätverk, investerade elva miljoner dollar i bitcoin för fyra år sedan. Värdeökningen sedan dess ligger på nära 10 000 procent, vilket innebär att avkastningen kommer in på en miljard dollar. Det skriver flera medier, bland dem The Telegraph.

De pengar som investerades är en del av de 65 miljoner dollar som Tyler och Cameron Winklevoss fick i förlikningen med Mark Zuckerberg 2008.

Tyler och Cameron Winklevoss lämnade 2013 in en första ansökan om att få starta en börshandlad fond (ETF) noterad i bitcoin. I mars i år avslog amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC) ansökan. I måndags öppnade dock SEC för att se över detta beslut.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.