Zoom förvärvar molnföretaget Five9

Kommunikationsplattformen Zoom har annonserat ett förvärv av det börsnoterade molntjänstföretaget Five9. Det framgår av ett pressmeddelande.
Zoom förvärvar molnföretaget Five9 - zoom-900
Foto: Sven Kanz/Geisler-Fotopress/TT
Transaktionen görs helt med aktier och i affären värderas Five9 till 14,7 miljarder dollar, vilket motsvarar en premie från aktiens senaste stängningskurs på cirka 13 %.

Five9 verkar inom molnkontaktcenter och levererar molnlösningar till över 2 000 kunder världen över. Genom molncallcenter hos Five9 erbjuds bolag tjänster inom bland annat automatisering av arbets- och personalflöden samt digital analys.

Förvärvet är Zooms första steg in i ett kompletterande affärsområde inom digitalisering, vid sidan av sin kommunikationsplattformstjänst.

Zoom uppger att förvärvet väntas få regulatoriska godkännanden och stängas under 2022, men att det även är föremål för att godkännas av aktieägarna i Five9.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.