Zoom betalar 85 miljoner dollar i uppgörelse om användardata

Kommunikationsplattformen Zoom har gått med på en betalning om 85 miljoner dollar i uppgörelse av en rättstvist där bolaget anklagats för att felaktigt ha utnyttjat personlig användardata. Det rapporterar Reuters.
Zoom betalar 85 miljoner dollar i uppgörelse om användardata - zoom-900
Foto: Sven Kanz/Geisler-Fotopress/TT
Zoom har anklagats för att felaktigt ha delat personlig data från sina användare med Facebook, Google och LinkedIn, vilket lett till att hackare lyckats störa och ta sig in i Zoom-möten.

Flera Zoom-användare har genom rättsuppgörelsen fått rätt till att erhålla det högsta av en 15 procentig återbetalning på sin prenumeration eller 25 dollar, medan andra enbart erhåller uppemot 15 dollar.

Zoom har även åtagit sig att genomföra säkerhetsåtgärder, däribland att användare ska få en notis när ett tredjepartsprogram används i deras möten.

Trots att Zoom har gått med på att ersätta dess användare anser sig bolaget fortfarande oskyldigt till något form av brott.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.