Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Aktieråd: Vänta med fullvärderad börsgunstling

2017-10-11 19:25
Foto: Troax

Multiplarna är väl uppskruvade eftersom aktiemarknaden helt har bortsett från det cykliska inslaget i verksamheten. Det är värt att vänta in ett bättre ingångsläge.

Historiskt har robotstängselbolaget Troax lyckats växa ungefär dubbelt så snabbt som den underliggande marknaden och i nuläget högre än så. För långsiktiga investerare som söker en alternativ exponering i den pågående automations- och robottrenden kan Troax vara intressant. På risksidan finns bolagets cykliska exponering och stora Europaberoende. Vid finanskrisen försvann nästan en tredjedel av omsättningen.

Utrymmet för besvikelser är dock lågt givet värderingen som landar på p/e 30 och 24 på våra prognoser för 2017 och 2018. Det räcker med en rapportbesvikelse eller rejäl sättning på aktiemarknaden där tillväxtmultiplarna generellt skruvas ner för att Troax kan falla ganska mycket från nuvarande nivå. Det är värt att vänta in ett bättre ingångsläge det närmaste året.

Detta är en kortversion av Fullvärderad börsgunstling. Prenumeranter kan logga in och läsa hela texten här.

Jonas Elofsson

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom