Aktieråd: Vänta med fullvärderad börsgunstling

Multiplarna är väl uppskruvade eftersom aktiemarknaden helt har bortsett från det cykliska inslaget i verksamheten. Det är värt att vänta in ett bättre ingångsläge.
Aktieråd: Vänta med fullvärderad börsgunstling - troax-affarsvarlden-700_binary_6863997.png

Historiskt har robotstängselbolaget Troax lyckats växa ungefär dubbelt så snabbt som den underliggande marknaden och i nuläget högre än så. För långsiktiga investerare som söker en alternativ exponering i den pågående automations- och robottrenden kan Troax vara intressant. På risksidan finns bolagets cykliska exponering och stora Europaberoende. Vid finanskrisen försvann nästan en tredjedel av omsättningen.

Utrymmet för besvikelser är dock lågt givet värderingen som landar på p/e 30 och 24 på våra prognoser för 2017 och 2018. Det räcker med en rapportbesvikelse eller rejäl sättning på aktiemarknaden där tillväxtmultiplarna generellt skruvas ner för att Troax kan falla ganska mycket från nuvarande nivå. Det är värt att vänta in ett bättre ingångsläge det närmaste året.

Detta är en kortversion av Fullvärderad börsgunstling. Prenumeranter kan logga in och läsa hela texten här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets