Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Börsplus ser köpläge i bygghandlarkedjan

2020-01-28 15:41
Foto: Jörgen Appelgren

Börsplus ger köpråd för Byggmax trots att bolaget inte imponerar särskilt mycket.

Bygghandlarkedjan Byggmax imponerar inte särskilt mycket, även om 2019 blev ett fall framåt rent vinstmässigt. Det är dock lockande att leka med tanken på hur det ser ut om den organiska tillväxten gör comeback. Det skriver Börsplus i en analys på tisdagen.

"Det brukar inte vara gynnsamt att äga butikskedjor som går in i den fas när avkastningen på deras mest naturliga tillväxtgrepp börjar avta, det vill säga butiksöppningar. Byggmax har varit i den fasen under en tid. Men frågan är om inte de låga förväntningarna så att säga hunnit ikapp", skriver Börsplus.

Analystjänsten bedömer att marknaden blir något bättre framöver med en tillväxt på 2-3 procent för 2021 och 2022, vilket bör medge ett visst marginallyft. Dagens värdering skulle i så fall innebära en god uppsida i aktien.

"Förblir marknaden lika dålig som 2016 till 2019 och lönsamheten planar ut lite under nuvarande nivå så ser inte nedsidan jätteotäck ut. Det uppväger mycket av tydliga nackdelar som bolaget/aktien har i form av väderberoende och avsaknaden av en huvudägare. Vi sätter ett köpråd", skriver Börsplus.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom