Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Catena Media-grundare minskar innehavet - under fem procent

2020-01-23 14:54

Aveny Ltd, som kontrolleras av Erik Bergman som är en av Catena Medias grundare, ägde per den 16 januari motsvarande 4,36 procent av aktierna i affiliatebolaget.

Det framgår av ett flaggningsmeddelande som bolaget skickat ut.

Vid årsskiftet ägde Aveny 6,2 procent i Catena Media, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Erik Bergman startade Catena Media tillsammans med Emil Thidell år 2012. Han ägde drygt 5,1 miljoner aktier eller knappt 10 procent efter listningen av bolaget våren 2016. Hösten 2018 sålde han aktier i bolaget för cirka 100 miljoner kronor och minskade då till 6,5 procent. Han sade då till Direkt:

"Det första är att jag vill kunna investera mer i de välgörenhetsorganisationer som jag är involverad i. Dels mitt egna projekt Great.com och dels organisationer som i huvudsak arbetar mot malaria och extrem fattigdom i Afrika".

Han fortsatte:

"Vid försäljningen satt jag med cirka tre fjärdedelar av min totala ekonomi i Catena. Något som kändes väl riskabelt när jag inte är involverad och inte har haft insyn i bolaget på länge".

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom