Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Då noteras Traton

2019-06-14 07:05
Foto: Traton

Priset i Volkswagens erbjudande om aktier i lastbilsbolaget Traton inför noteringen i Frankfurt och Stockholm kommer att ligga i intervallet 27-33 euro per aktie.

Första handelsdag för Traton, som består av Scania och MAN samt en mindre verksamhet i Brasilien, blir den 28 juni i Frankfurt och Stockholm. Det framgår av ett meddelande som den tyska fordonskoncernen skickade ut kring midnatt.

Priset motsvarar en värdering av hela Traton om 13,5-16,5 miljarder euro, enligt Bloomberg News beräkning. Det motsvarar cirka 145-177 miljarder kronor.

Erbjudandet kommer att bestå av 50 miljoner aktier med möjlig övertilldelning om ytterligare 7,5 miljoner. Erbjudandet att teckna aktier kommer att löpa från den 17 juni till den 27 juni.

Andelen aktier som är tillgängliga för handel, free float, kommer att ligga mellan 10,0-11,5 procent.

"Vi anser att Traton är en attraktiv investering och feedback från investerare och analytiker stärker denna tro", säger Tratons vd Andreas Renschler i pressmeddelandet.

Flera stora svenska ägarinstitutioner överväger att teckna aktier i Traton, enligt vad Dagens Industri rapporterar i fredagens tidning.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom