Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Facebook tappade på Wall Street

2019-06-13 07:06
Foto: Wang Ying/TT

USA-börserna handlades i något negativ riktning på onsdagen, sedan president Donald Trump på tisdagskvällen informerat om att USA inte kommer att sluta ett handelsavtal med Kina om Peking inte återgår till de villkor som förhandlades fram tidigare i år.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex ned 0,2 procent till 26.007. Det bredare indexet S&P 500 minskade även det 0,2 procent till 2.880 medan tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,4 procent till 7.793.

Sektorvis steg kraftbolag 1,3 procent medan energi var ned 1,4 procent.

Bland enskilda bolag vände Tesla till minus 3,6 procent efter att ha varit upp drygt 2 procent i förhandeln. Elbilstillverkarens vd och grundare Elon Musk sade under nattens bolagsstämma att det inte finns några problem med efterfrågan för Model 3, men att det är svårt att vara lönsam när bolaget har växt så pass kraftigt som har varit fallet de senaste åren.

Facebook försvagades 1,7 procent efter att Wall Street Journal rapporterat om interna mejlkonversationer i bolaget som tycks koppla vd Mark Zuckerberg till vad som kan ses som problematisk hantering av användardata.

Beyond Meat, som i tisdagens handel rasade 25 procent, rekylerade uppåt med 12,6 procent. Onsdagens uppgång skedde i spåren av att bolaget meddelat att deras frukostmackor nu finns på 4.000 Tim Hortons restauranger i Kanada, enligt CNBC.

Restaurangkedjan Dave & Buster Entertainment rasade 22,4 procent efter att redovisat kvartalssiffror som var lägre än förväntat.

Mjukvarubolaget Crowdstrike rusade i stället 70,6 procent i onsdagens börsdebut.

Statistik på eftermiddagen visade att de amerikanska lagren av råolja steg 2,2 miljoner fat under förra veckan. Analytikerna hade väntat sig en lagernedgång på 0,5 miljoner fat, enligt Reuters prognosenkät. WTI-oljan tappade 4,1 procent till 51:07 dollar per fat. Bland enskilda aktier var Exxon ned 1,1 procent.

Före börsöppning kom statistik som visade att konsumentpriserna i USA steg 0,1 procent i maj jämfört med månaden före, vilket var i linje med analytikernas förväntan. Jämfört med samma månad i fjol steg KPI med 1,8 procent där väntat var 1,9 procent.

Kärn-KPI, exklusive livsmedel och energi, steg något mindre än väntat.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 2 punkter till 2,12 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom