Försäljningslyft för Astra Zeneca

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca redovisar en vinst per aktie för kärnverksamheten ("core") på 0:99 dollar i det tredje kvartalet 2019.
Försäljningslyft för Astra Zeneca - astra-zeneca-katarina-ageborg-700_binary_6976082.jpg

Analytikers förväntningar låg i genomsnitt på 0:98 dollar per aktie, enligt Infront Datas prognossammanställning.

Astra Zenecas intäkter under det tredje kvartalet landade på 6.406 miljoner dollar. Analytikers snittestimat var en försäljning på 5.972 miljoner dollar.

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca upprepar sin prognos om att resultatet för kärnverksamheten per aktie för 2019 kommer att ligga inom intervallet 3:50-3:70 dollar.

Det framgår av rapporten.

Analytikernas förväntningar låg inför rapporten på 3:66 dollar per aktie enligt Infront Datas sammanställning.

Astra Zeneca upprepar sin prognos om att resultatet för kärnverksamheten per aktie för 2019 kommer att ligga inom intervallet 3:50-3:70 dollar.

Det framgår av rapporten.

Analytikernas förväntningar låg inför rapporten på 3:66 dollar per aktie enligt Infront Datas sammanställning.

Däremot höjer Astra Zeneca prognosen för produktförsäljningen helår 2019. Bolaget räknar nu med en ökning av produktförsäljningen med ett lågt till ”mid-teens” procenttal. Den tidigare prognosen var en ökning med ett lågt dubbelsiffrigt procenttal jämfört med 2018.

Capex förväntas grovt sett ligga på en oförändrad nivå 2019 medan omstruktureringskostnaderna för året väntas gå ned.

Skattesatsen för kärnverksamheten förväntas komma in mellan 20 och 22 procent jämfört med tidigare intervall på 18-22 procent.

Om valutakurserna skulle ligga kvar vid nivåerna fram till den 30 september 2019 förväntas produktförsäljningen och resultatet för kärnverksamheten påverkas med ett lågt ensiffrigt procenttal.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets