Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Han går om Alibaba-grundaren som Kinas rikaste man

2015-02-04 09:45
Jack Ma, styrelsordförande i Alibaba Group. Foto: Kin Cheung/TT

Alibabas grundare Jack Ma har tappat titeln som Kinas rikaste man till landets "nye energikung" Li Hejun. Det framgår av Huruns 2015 Global Rich List, rapporterar CNBC.

Li Hejun är ordförande för Kinas största privatägda bolag för ren energi, Hanergy Holdings. Hans förmögenhet beräknas till 26 miljarder dollar och tar honom till första platsen i Kina, jämfört med tredje plats i fjol. Ökningen sker tack vare en uppgång i Hanergys dotterbolag Hanergy Thin Film Power Group som klättrade 255 procent på Hongkongbörsen i fjol.

Jack Ma tappade två placeringar till tredje plats med en förmögenhet på 24,5 miljarder dollar. Wang Jianlin, ordförande för konglomeratet Wanda Group, behåller andraplatsen från i fjol med en förmögenhet på 25,0 miljarder dollar.

Globalt behåller Bill Gates titeln som världens rikaste man med en förmögenhet på 85 miljarder dollar. Carlos Slim och Warren Buffett kommer in på andra och tredje plats.

Huruns Global Rich List är en ranking av världens miljardärer. 2015 års lista består av 2.089 miljardärer från 68 länder. Det är en ökning med 222 personer från i fjol. Listan domineras av kineser och amerikaner som står för ungefär hälften av listan.

Affärsvärlden Finwire

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom