Hedgefondstjärna tappade 17 miljarder på en dag

Fonder som förvaltas av Michael Hasenstab, stjärnförvaltare vid Franklin Templeton, förlorade nästan 1,8 miljarder dollar, motsvarande 17 miljarder kronor, på en dag när argentinska tillgångar tog stryk efter presidenten Mauricio Macris förlust i söndagens primärval.
Hedgefondstjärna tappade 17 miljarder på en dag - dollar-affarsvarlden-700_binary_6867266.png

Det rapporterar Financial Times.

Michael Hasenstab har varit en av de största köparna av argentinska statsobligationer och sex av hans fonder med betydande exponering mot landet föll tungt i måndags.

Det var minst sagt volatilt på argentinska marknader i måndags när peson tappade mer än 20 procent mot dollarn och räntor på statsobligationerna rusade. Även aktiemarknaden i Buenos Aires föll brant.

Marknaden befarar att Alberto Fernandez, som gick segrande ur primärvalet och vill omförhandla Argentinas IMF-lån på 57 miljarder dollar, ska bedriva en politik som åter ökar osäkerheten i landets ekonomi.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.