Lägre vinst än väntat i Thule – USA tynger

Friluftsbolaget Thule redovisar ett rörelseresultat på 249 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019.
Lägre vinst än väntat i Thule – USA tynger - thule-affarsvarlden-700-394_binary_6819836.jpg

Analytikerna i Infront Datas sammanställning hade räknat med 276 miljoner kronor.

Det underliggande rörelseresultatet uppgick till 274 miljoner kronor mot väntade 276 miljoner, med en marginal på 16,3 procent mot väntade 16,6 procent.

Thules omsättning steg med 7,7 procent till 1.682 miljoner kronor, eller +3,9 procent valutajusterat. Vd Magnus Welanders betecknar tillväxten som god i alla marknader förutom i USA.

I Thules region Americas minskade försäljningen med -2,0 procent valutajusterat under kvartalet. Sommarförsäljningen var fortsatt svag och ytterligare tariffer om 15 procent, som gäller sedan början av juli på varor som är producerade i Kina, skapade ytterligare osäkerhet i marknaden, heter det i rapporten

”Detta resulterade dels i att butiksledet reducerade sina lager, men även till viss utsträckning i att de högre priserna och osäkerheten om priser på längre sikt påverkade försäljningen till konsument negativt”, skriver Magnus Welander och fortsätter:

”Osäkerheten i den amerikanska marknaden kräver operationell flexibilitet och vi har därför beslutat att se över vår kommersiella organisation i USA. Eventuella förändringar kommer att kommuniceras och implementeras under det fjärde kvartalet”.

I Thules region Europe & ROW ökade kvartalsförsäljningen med 6,7 procent valutajusterat. Speciellt positivt att notera i kvartalet var den goda försäljningstillväxten av väskor i Asien samt att Norden och Ryssland visade tillväxt efter en svag start på 2019, uppger vd:n.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.